Verandering

Ik was al een tijd van plan om mijn blogs voort te zetten onder mijn eigen domeinnaam. Ik heb er twee. Een blog voor ‘verwonderingen’ en een blog voor de meer maatschappelijk getinte ‘reflecties’.

Verwonderingen

Verwonderingen zijn voor mij belangrijk omdat ik een baan heb met veel, soms complex denkwerk en het dan nodig heb om daarvan los te komen. Stilstaan bij de kleine dingen die – als je er goed naar kijkt – wondertjes zijn. Dat maakt dat al dat ingewikkelde gedoe wat minder belangrijk wordt. Voor de helderheid: dit doe ik veel te weinig.

Kwalinar

Ik heb ook een blog waarin ik op maatschappelijke of wetenschappelijke dingen inga en daarop reflecteer. Het doel hierbij is om voor mezelf stil te staan bij wat ik gelezen. gezien of gedaan heb en wat de werkelijke waarde daarvan is. Het helpt mij om dat op te schrijen en wie weet heeft iemand anders er ook wel wat aan. Dit andere blog heet Kwalinar. Ik leg daar ook uit waar die naam vandaan komt.

Duvillage?

Misschien vraagt iemand zich af wat ‘duvillage’ betekent. Heel simpel: het is een Franse verbastering van “van Dorp”, mijn achternaam. In het Nederlands was die bezet, maar op deze manier nog niet. Ik heb de naam ooit (20 jaar geleden?) IMG_4024.Croppedbedacht toen we voor iemand bramenjam hebben gemaakt en die culinair verantwoord hebben bestikkerd met “Confiture du Village”.

Jong gras?

Waarom is deze post “Jong gras” getiteld? Dat heeft te maken met de overgang naar de nieuwe site en slaat op de achtergrondafbeelding, die goed weerspiegelt wat ik met de blog beoog: kleine, alledaagse dingen van dichtbij bekijken en geboeid raken door (kleuren)rijkdom en intrigerend detail.