Toch nog sneeuw

Aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed. Op de valreep van het winterseizoen, of eigenlijk nét erover, dus toch nog sneeuw. Het leuke van sneeuw in deze tijd is dat er ook al bloemen bloeien en dat er dus mooie foto’s te maken zijn. Kortom: even naar buiten met de camera. Hieronder het resultaat van een rondje door de tuin, waarbij de eerste foto duidelijk maakt waarom ik voor deze titel gekozen heb.

Aprilletje zoet met sneeuw - blauwe druif met hoed

De weersverwachting

Het is eigenlijk wel grappig: het KNMI publiceert continu een zestal grafieken in één (hier) waarvan er vijf het hele jaar hetzelfde blijven en één elk half jaar wisselt: in de zomer de kans op onweer (CAPE) en in de winter de verwachte sneeuw. En nét op de dag dat de eerste sneeuw van het winterseizoen valt, wordt overgeschakeld naar de onweerskans…

Aprilletje zoet met sneeuw - viooltjes onder sneeuw
Aprilletje zoet met sneeuw - tulp in knop
Aprilletje zoet met sneeuw - blauwe druifjes
Aprilletje zoet met sneeuw - narcis
Aprilletje zoet met sneeuw - blauwe druifjes
Aprilletje zoet met sneeuw - munt
Aprilletje zoet met sneeuw - kruipplantje