<< vervolg op gisteren >>

Gisteravond begonnen met de voorbereiding: 1) neem een kinderfoto mee, en 2) zoek een op internet beschikbaar filmpje dat voor jou iets symboliseert op het gebied van risico’s nemen of mijden.

Opgave 1) lijkt simpel, maar dat valt in eerste instantie tegen. We moesten even flink zoeken. De meeste foto’s uit mijn kindertijd liggen nog bij mijn moeder in een grote doos (180 kilometer verderop). Maar gelukkig vinden we er toch een paar. En zelf nog één die wel geschikt lijkt, alhoewel ik op geen enkele foto echt recht in de camera kijk. (Als er voldoende reacties komen die de foto willen zien, zal ik hem hierbij plaatsen…)

Opdracht 2) levert direct een heleboel mogelijkheden en dat is de kunst hierbij: om iets te zoeken dat iets zegt van wat voor mij belangrijk is. Uiteindelijk heb ik een mooi filmpje gevonden. Ik zeg nog maar even niet welke! Ik merk wel dat filmpjes waarin mensen met passie praten over specifieke en unieke menselijke aspecten de meeste indruk maken. Mensen, die met verwondering vertellen over wat ze ontdekt of bedacht hebben (wat dan ook), worden bijna vanzelf mooie mensen.

Zometeen op stap om twee mede-deelnemers aan het Wintercamp op te halen in Utrecht en door te rijden naar Biezenmortel, Noord-Brabant, waar het Wintercamp plaatsvindt.

<< wordt morgen vervolgd >>