Gisteren, woensdag is het Wintercamp van het NNK weer begonnen. Met als thema ‘Passie’. Ik schreef er al eerder iets (1, 2) over.

Het Wintercamp lied is van Ramses Shaffy met “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder” (zó zag het er toen uit). Eigenlijk wel een bijzonder gepassioneerd lied.

Mooie dag gehad vandaag. Passie is toch wel een onderwerp dat veel aspecten in zich heeft. Wie heeft er geen passie. Wie doet geen dingen,omdat ie er een groter belang in ziet en er iets voor over heeft? Lijden lijkt soms een onmisbare fase in groei, in verder komen.

Grenzen heb je dan ook in twee soorten: grenzen die je juist wel over wilt, omdat ze nodig zijn voor groei en verbetering. Maar ook grenzen die je niet over wilt, als dat nodig is om te voorkomen dat je je door je passie teveel laat meenemen en anderen hindert.

Julie Scott heeft ons verteld over zingen. Zingen doe je met je hele lijf en dat hele lijf was er dan ook bij betrokken. Al doende kom je elkaar wel intensief tegen!  Julie liet ons ook een heel mooi TED-filmpje zien:

Het lied krijgt zo al doende steeds meer inhoud.

<wordt vervolgd>