Hele mooie column van Ben Tiggelaar in NRC. Ik heb altijd al een weerstand gehad tegen het woord ‘uitrollen’, een ‘jeukwoord’. Net alsof je het risico loopt dat je ‘eronder terecht kunt komen’, wat misschien nog wel van toepassing ook. Wikipedia kent het woord overigens ook niet. Zoals Ben Tiggelaar schrijft:

Zonder dat je betrokken bent geweest bij het voortraject, komt iemand die jou niet kent je vertellen dat – voor problemen die voor jou niet urgent genoeg waren om zelf aan te pakken – hij een oplossing heeft gevonden die heel goed werkte op een plek die jij niet kent, met de mededeling dat jij je gedrag zult veranderen om dit voortaan ook toe te passen.

Wie er nu nog over ‘uitrollen’ van organisatie-, gedragsverandering e.d. denkt te kunnen praten (of te denken, wat  mij betreft) moet misschien nog wat verder nadenken.