Voor mijn verjaardag een nieuwe camera ‘gekregen’. Ongeveer 10 jaar lang een EOS 350D gehad (de tweede serie digitale camera’s van Canon) nu een  Sony HX400V. Geen spiegelreflex, maar een ‘superbridge’. Waarom? Een belangrijk aspect is de optische zoom tot 50x. Kijk maar naar deze roodborst:

 

Zo’n standaard roodborst ziet er beeldvullend fantastisch uit. Deze weet weet mij altijd te vinden als ik in de tuin aan de slag ben (als het tenminste dezelfde ís). Verwondering vanwege de perfect gesorteerde en gekamde veertjes, de schutkleur (jawel: tussen de herfstbladeren zie je een roodborst echt niet zomaar) en de eigenwijze blik. Met dat laatste bedoel ik dat ik het gevoel heb dat het vogeltje mij brutaal aankijkt, maar één seconde later (en een insectje minder) weet ik dat het niet om mij gaat…